Vrouw, 59, stress en nekklachten

Ik ben naar BSR gegaan, omdat ik een periode bijna een dubbele baan heb gehad en wat me toch wel veel zorgen en stress opleverde. Dat ging gepaard met hoge schouders en pijn in de nek.

Ik vond dat ik wel een cadeau verdiend had in de herfstvakantie en maakte een afspraak. Maar: het is de bedoeling om dan gelijk 3 afspraken te maken met deze volgorde: op dag 1, 4 en 11. Zo gezegd zo gedaan. Eerst kreeg ik een heel uitgebreide vragenvuur door Sandra en ik moest diep terug in mijn herinneringen. Daarna mocht ik tegen de recht opstaande bank plaatsnemen en werd ik voorover “gekiept”. Ik vond het wel lekker ontspannend liggen op zo’n bank, en de eerste onderzoekjes begonnen. Apart hoor, telkens een lichte aanraking ergens links of rechts op mijn lichaam en direct kijken wat er met mijn voeten gebeurde: konden die even ver uit elkaar? En nu nog steeds, na een 8 tal behandelingen vind ik dat een vreemde gewaarwording: dat daar de spanning in mijn lichaam aan af te lezen is..

De behandeling zelf is ook wel lekker: drukpunten of punten waar op gedrukt wordt, de ene plek is soms wat pijnlijker dan de andere maar over het algemeen voelt het voor mij als een soort van massage. Ik ontspande me per keer meer en viel ten slotte bijna in slaap..

Wat er na een behandeling gebeurde verschilde per keer: de ene keer had ik heel veel energie, bleef bezig en kon maar niet naar bed komen, had van alles te doen en aan te pakken, de andere keer was ik lekker loom en had weinig zin om nog veel te gaan ondernemen. Ook mijn lijf voelde de ene keer anders dan de andere, na enkele keren kreeg ik, vrij vervelend, de pijn in mijn schouder bijna net zo heftig terug als ik al jaren terug achter me gelaten had… werd bang dat dit me dus heel wat verkeerds opleverde ipv verlichting te geven. Ook emotioneel opeens behoorlijk beladen. Sandra verzekerde me dat ik daar wat los te laten had en dat ik er op kon vertrouwen dat er wat positiefs gebeurde in mijn lichaam, maar dat vond ik wel een lastig stuk.. De keer erna ben ik niet op die plek behandeld, maar toen merkte ik wel dat er op andere plekken wat gebeurde: tijdens mijn sportuurtje ( fitness) voelde ik dat de bewegingen opeens veel lekkerder gingen, vanuit een meer natuurlijke houding, waarbij het me minder kracht kostte en meer vanuit een flow gebeurde, heel plezierig! Zelfs hardlopen ging een stuk makkelijker. Van lieverlede werd zelfs mijn schouder weer vanzelf toegankelijker.

En dat is eigenlijk de overall gedachte: per keer dat ik geweest ben, kwam ik beter in mijn vel te zitten. Alsof er echt letterlijk spanningen van me af vielen!

Ik kan het iedereen aanraden! Er is daar een prettige sfeer, voor mij was Sandra zorgvuldig en respectvol in bevragen en behandelen en ook een prima ondersteuner toen het nodig was ☺Dank je wel!

Met hartelijke groet,

Alda