Eerlijke artsenadvies over gezondheid

NIEUWE BOOSTER? AANVULLENDE INFORMATIE.

19-10-2022

Deze brief is gericht aan alle mensen van 12 jaar en ouder en overwegen de nieuwe booster (herhaalprik) tegen corona te halen. Met deze brief bieden wij ( Therapeuticum Aurum, huisartsen) u aanvullende informatie aan, waarvan we hopen dat deze u kan helpen om een goede afweging van voor- en nadelen te maken.

LEES U DUS EERST GOED IN ALVORENS U EEN NIEUWE BOOSTER OVERWEEGT.  Zie onderstaand pdf bestand van Therapeuticum Aurum, huisartsen. 

 

MEER AANDACHT EN VRIJHEID VOOR ARTS EN PATIËNT

17-3-2022

Artikel van huisarts Rob Elens uit de eenmalige huis aan huis editie ‘HOE NU VERDER?’ dat afgelopen week bij veel huishoudens in de bus lag.

“Veel mensen die met klachten bij artsen komen, ervaren gebrek aan tijd en aandacht. Consulten van één of twee minuten zijn geen uitzondering. Er zijn veel te weinig artsen in Nederland. Daarnaast is het systeem van ‘hoe meer patiënten, hoe meer omzet’‛ niet gunstig voor de werkdruk.
Artsen moeten ook meer zoeken naar de oorzaak van de klachten in plaats van zich te richten op symptoombestrijding. De huidige gezondheidszorg leunt zwaar op medicatie. Het is beter, het zelfherstellend vermogen van het lichaam te faciliteren. Dat kan het beste met een combinatie van verschillende therapieën, voedingsadviezen, medicatie, supplementen en vaak ook lifestyle. In de top 10 van de geneesmiddelen die voorgeschreven worden in Nederland zijn er zeven die gerelateerd zijn aan stress. De inzet van verschillende soorten (reguliere en alternatieve) therapieën kan het lichaam stimuleren het zo geweldig mooi werkende zelfherstellend vermogen te activeren.
De zorgverzekeraar bepaalt nu welke therapie wordt vergoed. Ik zou willen pleiten voor een persoonlijk budget. Een soort pgb voor therapieën uit de reguliere en de alternatieve sector. Nu is het zo dat vele actieve en werkzame therapieën uit de complementaire hoek in het geheel niet of slechts gedeeltelijk worden vergoed, terwijl andere dure therapieën die vaak niet effectief zijn wel worden vergoed door de zorgverzekeraars. Het zou beter zijn als we per patiënt een vrij te besteden bedrag aan euro’s zouden hebben, wat je als arts vrij kunt besteden aan zorg.
Een combinatie van deze zaken: meer tijd, minder medicamenten, meer supplementen, betere voeding en meer ontspanning zou de gezondheidszorg beter maken.” 

Visie van huisarts Rob Elens

Artikel is te vinden via onderstaande link: https://hoenuverder.org/#de-krant

 

GEZONDE KINDEREN VACCINEREN TEGEN CORONA? WAAROM EIGENLIJK?

Gok niet met de gezondheid van je kind (jonger dan 12).
Bescherm je kind met informatie. Lees hierboven, in de link naar de flyer, 8 overwegingen voordat je een besluit neemt.

Een uitgebreide toelichting op bovenstaande overwegingen (inclusief onderzoeken en bronnen) lees je op: artsencollectief.nl/waarom