Vrouw, 44 jaar, ademhalingsproblemen, spastische darm…

Mijn naam is Ingrid Bijl. 44 jaar oud en alleenstaande moeder van twee kinderen van 14 en 13 jaar. Halverwege 2014 kwam ik in een voor mij zeer stress volle periode terecht. Maar zoals de meesten ga je gewoon door. Nadat eigenlijk alles weer achter de rug was, merkte ik dat ademen, en vooral diep inademen zeer deed. Als ex-hyperventilatie patiënt is en blijft de ademhaling voor mij een aandachtspunt. Ook begonnen mijn ribben zeer te doen.

Al googelend had ik al gauw BSR gevonden, maar zoals je meestal doet, ging ik eerst naar de dokter. Die constateerde dat er twee spieren heel strak stonden waardoor de ademhaling belemmerd werd. Doorverwezen naar de Fysio. Hier werd ik gemasseerd en ik kreeg oefeningen mee, die ik ook voor mijn rug kreeg.

Twee keer in de week werd ik behandeld door een stagiaire, die ook aan de fysio doorgaf dat er toch ook een zere plek bij de ribben zat. Zijn antwoord was toen, ze kwam binnen met zere spieren en er komen steeds meer dingen bij.

Ik heb vervolgens gezegd dat ik wou stoppen met de behandeling omdat ik wou kijken of het dan ook weer erger werd. Want omdat ik geen verbetering constateerde had ik het idee dat het weinig nut had.

Vervolgens een afspraak bij BSR Marknesse gemaakt. Dit was 25-11-2014.

De eerste behandelingen kreeg ik van Herman. Nadat eerst mijn verhaal werd aangehoord, kon de behandeling beginnen. Heel bijzonder, met je kleren aan ga je bij een speciale tafel staan, die langzaam naar beneden gaat, waardoor je liggend op de tafel komt.

Wat ik hierna ervaren heb, kan ik echt iedereen aanraden. Sonja die me later over nam in de behandeling en Herman hebben ervoor gezorgd dat ik

  • Geen last meer had van mijn ademhalingsspieren.
  • De pijn bij mijn ribben zowel voor als achter verdween.
  • Mijn spastische darm waar ik niet voor kwam, werd ook veel rustiger

Heel bijzonder was dat mijn kaakklemmen wat ik al jaren deed en wat erg slecht is voor mijn tinnitus was gewoon WEG.

  • Ook het oorsuizen zelf is minder geworden.
  • Bij eventuele stresssituaties staan mijn spieren niet gelijk weer strak
  • Ook mijn rug is soepeler

Al met al zit ik nu echt lekkerder in mijn vel en heb ik in 2015 op geen dokter meer hoeven te zien.

Na de behandeling wordt ook altijd keurig uitgelegd wat er gedaan is en waar eventuele klachten vandaan komen.

Ik vergeet nooit meer de eerste keer dat ik in de auto de terug weg zat en dat ik van alles voelde, maar vooral het gevoel dat ik eindelijk met alle vage klachten die ik in de loop van mijn leven had gehad, nu eindelijk op de goede plek terecht gekomen was!

De praktijk zelf is ook heel prettig. Voorzien van koffie, boeken en bladen.

Maar wachten is eigenlijk nooit nodig, want ze zijn altijd op tijd.

Ook de vervolgafspraken maken gaat altijd op een fijne manier.

Op dit moment ga ik voor “onderhoud” 1 x in de 6 weken heen en dat is heerlijk!

Ben er dan vaak net weer aan toe en de weken erna zijn altijd weer fijn.

Mijn verzekering vergoed een groot gedeelte van de behandeling, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de wijze van verzekering.

Al met al heeft BSR mijn leven verrijkt, en mijn lichaam zit weer lekkerder in zijn vel. Een aanrader voor iedereen.

Ik heb ook nog nooit een onvertogen woord van mensen gehoord die ook in de wachtkamer zaten. Allen maar blijde mensen die opgelucht waren dat ze dit adres gevonden hadden.