Vrouw 39 jaar, hele lichaam pijnlijk, chronisch vermoeid, depressie…

Klachten : Pijn over het hele lichaam , chronische vermoeidheid, slaapproblemen en periode van depressie

Diagnose: fibromyalgie

Ik wil graag mijn ervaring met BSR met jullie delen,omdat ik er inmiddels van overtuigt ben dat BSR van grote betekenis kan zijn voor mensen met fibromyalgie.

Zelf liep ik al 10 jaar lang met deze klachten rond,voordat ik bij BSR terecht kwam.

Elke dag pijn, doodmoe, alles willen maar niets kunnen……het lot van vele fibromyalgie patienten.

In die 10 jaar heb ik de hele medische mallemolen doorlopen om verlichting van mijn klachten te krijgen, Fysiotherapeut, manuele therapeut, chiropractor, psycholoog sportarts, reumatoloog, ik heb ze allemaal bezocht maar niemand kon blijvend iets voor me betekenen.

“Je moet ermee leren leven”,was de boodschap waarmee ik naar huis gestuurd werd door de reumatoloog.

Per toeval viel mijn oog op een boekje over BSR in de bibliotheek.

Ik las het door en voelde gelijk een “klik”, met name toen ik las dat BSR ervan uitgaat dat stress uit het verleden de klachten kan veroorzaken.

Dat is wat ik zelf ook ervoer: dat ik een trauma uit het verleden met mee meedroeg,en dat die pijn zich vastgezet had in mijn lichaam.

Des te meer ik erover las ,des te enthousiaster ik werd…en nu, na 6 of 7 behandelingen ben ik allen nog maar enthousiaster!

Al tijdens de eerste paar releases voelde ik dat er werkelijk iets gebeurde: mijn lichaam regeerde enorm op de behandelingen.

Na de tweede release was mijn ochtendstijfheid zo goed als verdwenen,en sliep ik een hele nacht door!!

Ik had best wel pijn na een release, maar het is een andere pijn, een pijn die hoop geeft, omdat je voelt dat je lichaam zich aan het herstellen is…

Nu na 6 releases heb ik totaal geen rug en nek klachten meer, heb weer zin en energie om dingen te ondernemen, ik kan het zelf haast nog niet bevatten.

Op dit moment is mijn lichaam aan het werk in de schouders: 2 dagen enorme pijnscheuten gehad en er s nachts van wakker gelegen, maar na een paar dagen helemaal weg, geen pijn meer, geen bewegingsbeperking meer in mijn schouders, die toch 10 jaar muurvast gezeten hebben!

Ik ben nog niet klaar met de releases, maar als ik kijk naar wat er al bereikt is ben ik vol goede hoop dat ik volledig van mijn klachten af ga komen.

Wat ben ik dankbaar dat ik destijds het boekje in handen kreeg!

Anoniem