Over ons

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek die zich richt op het herstel van het zelfgenezend vermogen. Dit door het, middels het geven van lichte impulsen met de hand/duim, uitnodigen van het lichaam om het teveel aan spierspanning in de dieper gelegen spieren weer los te laten.

Het teveel aan spanning in deze spieren wordt veroorzaakt door fysieke, emotionele (mentale) of chemische overbelasting van het lichaam. Vaak gaat het om een combinatie van die drie en is er sprake van jarenlange overbelasting, maar het kan ook acuut veroorzaakt worden door een ongeluk of heftige emotionele gebeurtenis of iets dergelijks.

De daarop volgende spierreflexen zorgen voor een teveel aan spanning, bewegingsbeperking, ongemak of klachten van allerlei uiteenlopende aard. Deze spanning kan al vanaf jonge leeftijd, bv geboorte bij baby’s, ontstaan.

Voor meer informatie kunt u ons mailen op: info@bsr-marknesse.nl of bellen op: 0527-852290. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen (we zijn direct bereikbaar tussen 9 en 12.30 uur op werkdagen, behalve woensdag. Buiten deze tijden kunt u inspreken en bellen wij u zo snel mogelijk terug).

Wij zijn lid van de Nederlandse beroepsvereniging voor Body Stress Release (BSRAN). Op de website van de BSR Associatie Nederland kunt u contactgegevens van andere practitioners in Nederland en bijvoorbeeld informatie over de geschiedenis en de opleiding van Body Stress release vinden www.bodystressrelease.nl.

Sonja Kamminga is ook lid van de beroepsvereniging VBAG, licentienummer 2120802 en de koepelvereniging RBCZ, licentienummer 911917R.

BSR Filosofie

“Body Stress Release” is een techniek die het lichaam helpt om vastgezette spierspanningen (body stress) los te laten met als doel het lichaam terug te leiden naar en het onderhouden van een optimale staat van gezondheid.

“Body Stress Release” ondersteunt het natuurlijk zelfgenezend vermogen van het lichaam, dat altijd streeft naar gezondheid en evenwicht.

“Body Stress Release” houdt zich niet bezig met het stellen van diagnoses van reguliere ziektebeelden en “behandelt” geen ziekten, aandoeningen en/of afwijkingen. Het geeft het lichaam weer de ruimte om zichzelf (op natuurlijke wijze) te genezen van deze aandoeningen (of in ieder geval door de verminderde spierspanning de klachten te verminderen).

“Body Stress Release” wordt uitgeoefend door gediplomeerde “body stress release practitioners” [beoefenaars]. Zij zijn geen genezers of helers, maar zij ondersteunen de van nature aanwezige zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Hun verantwoordelijkheid ligt bij het perfect toepassen van de “Body Stress Release” techniek en het begeleiden van de cliënt tijdens het Body Stress Release proces.

“Body Stress Release” kent geen patiënten, maar cliënten of klanten.

“Body Stress Release” kan pas optimaal werkzaam zijn door een coöperatieve houding van de cliënt. Deze zorgt voor het eigen lichaam ter voorkoming van het opbouwen van nieuwe body stress, met name door het opvolgen van de verstrekte adviezen. De verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de lichamelijke conditie en het algeheel welzijn ligt bij de cliënt zelf.

BSR is een op zich zelf staande, complementaire gezondheidstechniek dat samen gaat met andere vormen van medisch handelen.