BSR voor dieren

Net zoals mensen kunnen ook dieren Body Stress oplopen, waardoor het lichamelijk functioneren kan worden belemmerd. Body Stress Release is daarom ook geschikt voor dieren, zoals o.a. honden, katten en paarden. Ook bij dieren zijn de oorzaken van Body Stress onderverdeeld in:

Lichamelijke overbelasting: ongeval of ziekte

Chemische overbelasting: overgevoeligheid voor voeding of giftige stoffen, medicatie

Emotionele overbelasting: dieren, vooral honden, kunnen uit balans raken door verwarrende en tegenstrijdige signalen uit hun omgeving.

Honden hebben behoefte aan structuur en wanneer zij deze niet of onvoldoende krijgen, kan er op den duur Body Stress ontstaan. De hond voelt het als de baas emotioneel gespannen is en kan deze gespannenheid overnemen.

Katten zijn zelfstandige dieren en lopen niet gauw body stress op tenzij ze van hun vrijheid worden beroofd of bij een ongeluk of ziekte.

Paarden zijn nogal vatbaar voor spierspanning. Ook paarden met zware rugklachten zoals Kissing Spines kunnen door BSR geholpen worden. Rugproblemen bij paarden kunnen een mede gevolg zijn van rugklachten van de ruiter. Het paard vangt veel van de onvolmaaktheden van de ruiter op waardoor het lichamelijke beperkingen zoals stijfheid en scheefstand compenseert. Paard en ruiter komen in een vicieuze cirkel waardoor er een opbouw van body stress ontstaat. Het paard zal minder soepel worden, houterig of mank kunnen gaan lopen en zelfs lastig worden bij het rijden om die belasting te ontlopen. In dit geval is het belangrijk dat paard en ruiter worden behandeld. Emotionele stress is zeker ook van toepassing bij paarden. Het dier kan ook treuren om een verloren vriend of baasje en daardoor zelfs gedeprimeerd raken. Wanneer lichamelijke klachten ontstaan zijn door spierspanningen kan Body Stress Release veel voor een dier betekenen. Het dier wordt levenslustig, ontspannen en weer flexibel in zijn bewegingen. Zo hebben dier en eigenaar baat bij Body Stress Release.

Kenmerken van Body Stress bij dieren zijn:

Niet meer willen wandelen,  Gebrek aan eetlust,  Hernia/ stijfheid,  Niet meer willen spelen,  Darmklachten,  Onrustig,   Ongehoorzaamheid

Een release bij dieren vindt altijd bij de eigenaar thuis plaats, mits binnen drie kwartier bereikbaar..

Kosten per release (inclusief BTW):

85 euro voor een paard,

65 euro voor een pony

55 euro voor huisdieren (hond, kat, etc.).

Reiskosten afhankelijk van de locatie tot maximaal drie kwartier rijden vanaf Marknesse.

Foto’s paarden Annie Damhof Photography