BSR in het WOW-magazine met Sonja Kamminga als ondernemer uit de NOP.

Sonja Kamminga stond onlangs in de WOW. Een glossy magazine voor vrouwen in business uit de NOP.

Hieronder het artikel uit de WOW.

BSR ZET HET LICHAAM ZELF AAN HET WERK

Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door een te hoge spierspanning. Door het stimuleren van dieper liggende skeletondersteunende spieren wordt de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen hersteld waardoor het lichaam als het ware wordt uitgenodigd om die spierspanning los te laten. Body Stress Release (BSR) heet deze natuurlijke geneeswijze. Sonja Kamminga is BSR-practitioner en eigenaar van de bloeiende praktijk BSR Marknesse Kuma de Korpo.

Sonja’s eigen levensverhaal vormt de basis van BSR Marknesse. Al vanaf haar jeugd had ze fysieke klachten, vooral rugklachten. Tientallen jaren lang kon niemand haar van die pijn verlossen. Ze kon op een gegeven moment zelfs geen enkele sport meer beoefenen. Maatschappelijk ging het wel goed. Ze werd uiteindelijk teammanager water, bodem en ecologie bij technisch ingenieursbureau Grontmij in Oost Nederland. Ze had een geweldig loopbaanperspectief, maar voelde zich daar steeds minder happy bij. Een BSR-practitioner hielp haar uiteindelijk van haar rugklachten af. En zette daarmee Sonja onbewust op een nieuw levenspad.

Sonja nam ontslag, volgde een vijf maanden durende opleiding bij de ontwikkelaars van BSR in Zuid-Afrika en begon eind 2008 haar eigen praktijk. Inmiddels werkt ze in Marknesse met drie collega’s. Samen behandelen ze elke week vele tientallen patiënten, van baby tot senior, uit de wijde regio afkomstig.

,,Ieder mens krijgt dagelijks te maken met verschillende vormen van spanning’’, weet Sonja. ,,Wanneer het lichaam die spanning niet meer op een natuurlijke wijze kan verwerken, wordt deze vastgezet in de diepere skeletondersteunende spieren. Vastgezette spanning kan worden veroorzaakt door fysieke, mentale of chemische (bijvoorbeeld door voeding) overbelasting van het lichaam.’’

De BSR-techniek richt zich niet op een specifieke ziekte of lichamelijk probleem. Door het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren verdwijnt een grote diversiteit aan fysieke klachten. De techniek die Sonja en haar collega’s daarvoor gebruiken is, na het meten van de spierspanning, het met de hand geven van de juiste drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting.

,,Het mooie van deze techniek is’’, vat Sonja nog eens samen. ,,is dat het lichaam zelf aan het werk wordt gezet. De klachten, die door vastgezette spierspanning worden veroorzaakt, worden daardoor blijvend aangepakt. BSR wordt door de meeste zorgverzekeraars erkend als alternatieve geneeswijze.’’

www.bsr-marknesse.nl